David Pitt syn anglického zajatce Phillipa Bennetta Pitta (27. června 2017)

David Pitt syn anglického zajatce Phillipa Bennetta Pitta (27. června 2017)

Dnes jsem v muzeu přivítal vzácnou návštěvu z Anglie. David a Christine přijeli do České republiky, aby navštívili místa, kde Davidův otec Phillip Bennett Pitt strávil část svého života jako válečný zajatec v Mikulovicích a Žulové.

 

Tento příběh je zvláštní v tom, že David ještě před rokem nevěděl, že jeho otec byl za války zajatcem. Když otec zemřel, bylo Davidovi sedm let. Až teprve před rokem, kdy stěhoval maminku do domova důchodců, objevil album (deník), který měl při návštěvě muzea s sebou. Pro něho, ale i pro nás zasvěcené je toto album hotovým pokladem, protože se v něm nachází spousta fotografií, na kterých jsem poznal i jiné válečné zajatce z blízkých komand, které se mi podařilo vypátrat už dříve.

Bylo to velice přátelské setkání a díky Lucie Kuncová a jejímu příteli, kteří se zhostili role překladatelů (za což jim moc děkuji - děkuji i za nabídku příští spolupráce), jsme si velice dobře rozumněli. Díky tomu, že jsem poznal na fotografiích i jiné muže a na jednoho z nich mám kontakty přímo v Anglii, dojde k seznámení rodin mužů z fotografie.

Cítím se skvěle. A přesně tyto chvíle mi přinášejí nepopsatelný pocit. Vím, že má smysl tuto válečnou expozici dále rozvíjet a rodinám těchto zajatců přinášet další informace z Jesenicka.

Ke stažení
Není záznam
Další informace
Není záznam