Chris Penny, vnuk anglického zajatce Kennetha Webba (24.dubna 2018)

Chris Penny, vnuk anglického zajatce Kennetha Webba (24.dubna 2018)

Návštěva z Anglie.

Svět je malý a dnes byl ještě o něco menší. Narychlo a téměř nečekaně mě v muzeu navštívil Chris Penny vnuk válečného zajatce Kennetha Webba z Anglie.

Chris už delší dobu pátrá po válečných cestičkách svého dědy, který byl zajat i v pracovním komandu E 357 v Mikulovicích a kterému se podařilo, zřejmě z dalšího pracovního komanda v Polsku uprchnout, a přidat se k polskému odboji, což má doložené spoustou polských dokumentů.

Chris i se svým doprovodem - překladatelem strávil prohlídkou válečné expozice téměř dvě hodiny. Se svými dojmy se pak svěřil v návštěvní knize: "Jsem velmi ohromen svědomitostí a množstvim práce a usilí, které bylo do toho vynaloženo. Je to fascinujici prezentace historie, která by nemela být zapomenuta, děkuji vám za vás čas a snahu."

I já děkuji - za Chrisovu návštěvu a ocenění, zároveň patří moje poděkování i překladateli - tlumočníkovi Antonin Hildebrand za pružnost, s jakou zareagoval na nečekanou návštěvu.

Věřím, že se mi časem podaří identifikovat i pracovní komando v Mikulovicích, aby se můj anglický host dozvěděl, kde jeho děda strávil část svého zajetí.

Děkuji, Roman Janas.

 

 

Ke stažení
Není záznam
Další informace
Není záznam